top of page

Het project

Wij kunnen naar India i.s.m. Sahaya International.eu vzw, in het kort Sahaya.eu. Sahaya betekent 'hulp' in het Sanskriet. Sahaya.eu is een Belgische ontwikkelingsorganisatie die uitsluitend werkt met onbetaalde vrijwilligers. Ze zamelen fondsen in om de levensomstandigheden van arme, achtergestelde mensen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Deze ontwikkelingshulp stellen ze af op lange termijn.

 

Hun doel:

  • Het bewustzijn t.o.v. ontwikkelingssamenwerking vergroten in Europa;

  • Beter onderwijs voor arme, achtergestelde kinderen (vaak weeskinderen en meisjes);

  • Socio-economische ontwikkelingen bij vrouwen verbeteren;

  • Beroepsopleiding voor invalide kinderen en volwassenen (naaien, wenskaarten maken, werken met de computer);

  • Het verbeteren van de gezondheid door betere hygiëne en voorlichting (HIV).


Deze doelen streven ze na door samen te werken met reeds bestaande, plaatselijke organisaties en deze zo te ondersteunen. Sahaya is actief in India (Read; Prerana’s women health initiative) en in Afrika (Sahaya Deaf; Rehema Center). Ze doen dat in samenwerking met Sahaya International (USA), de ‘grote Amerikaanse broer’ van Sahaya.eu. De organisaties zijn beiden opgericht door Koen Van Rompay.

Wij zullen stage lopen bij het project READ (rural education and action development), opgericht door Mr. Selvam. Hij groeide op in Andimadam en werd geïnspireerd om de lokale bevolking daar te helpen en zo READ op te starten. ​READ werkt aan het verbeteren van de sociale, educatieve en economische omstandigheden van de benadeelde en kwetsbare mensen, ongeacht kaste, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid,…

Wij zullen onze stage volbrengen binnen de scholen van het project READ: de Mother Teresa School, de Jawahar Matr. School en de Anbagam Special School.

Wil je weten hoe ze deze doelen nastreven? Bekijk dan zeker de kortfilm 'Sahaya going beyond' op de website van Sahaya.eu:
Sahaya.eu  -  READ

Het is zeker de moeite waard!

Schermafbeelding 2019-12-11 om 12.26.44.
download_orig.jpg
bottom of page