top of page
Search

HERE WE ARE!

Updated: Feb 23, 2020

Hier zijn we dan.

Ons langverwachte avontuur is eindelijk begonnen.

We startten onze reis in Düsseldorf en stapten over in Dubai om uiteindelijk te landen op de luchthaven van Chennai (India). Voor we de luchthaven van Chennai binnenliepen, verliep alles heel vlot, maar daarna ging het even mis.

Na 3,5 uur aanschuiven in de rij voor ons visum mochten we eindelijk onze bagage zoeken.


Onze projectbegeleider (Selvam) stond ons al met een grote glimlach op te wachten.

Daarna hadden we nog een autorit van 4 uur voor de boeg! Wat ons als eerste opviel was het verkeer. Ze rijden links van de weg, rechts van de weg, in het midden, het maakt allemaal niet uit, de regels volgen ze niet. BUT WE SURVIVED!


Toen we aankwamen bij het guesthouse werden we warm ontvangen met een welkomstritueel en kregen we meteen een bindi op ons voorhoofd. We werden meteen ondergedompeld in de Indische cultuur.

Hierboven zie je een foto van het welkomstritueel waarbij we onze eerste bindi kregen.

Hierboven zie je een foto van ons guesthouse. Ons huis voor de komende 3 maanden.


De eerste dag pakten we rustig onze koffer uit en installeerden we ons in het guesthouse.

s' Avonds genoten we van ons eerste Indische avondmaal, natuurlijk aten we dit meteen met onze handen.


De volgende dag namen we een kijkje op verschillende plaatsen van het project. Zo bezochten we de Jawahar Nursery Primary School, die op 100 m van ons guesthouse ligt, het training center en de Special Need School. In de Special Need School kunnen kinderen met speciale noden terecht tot 14 jaar, daarna kunnen ze naar het training center.

Hierboven zie je een foto van The Jawahar Nursery Primary School, getrokken op het dakterras van ons guesthouse.


Hier zie je een foto waarbij we in het training center zitten bij de card ladies. Zij maken hele mooie kaarten, dit gaan we zeker ook nog doen! Zo zijn er in het training center verschillende activiteiten waarbij ze mensen met speciale noden begeleiden.Hier zie je een foto waarbij we een typisch Indisch spel spelen met enkele kinderen van de Special Need School.In de namiddag bezochten we de wekelijkse lokale markt, dit in 3 woorden: kleur, drukte en HEEL VEEL groentes.


WIST JE DAT...


- Marit vanaf nu 'Maris' heet.


- we heel veel huisdieren hebben hier: honden, katten, koeien, varkens, geiten... Ze lopen allemaal rond het guesthouse. WE LOVE IT!


- we onze mama's en papa's al wel een beetje missen, maar we hier een Indische mama (Jackuline) hebben en Selvam kan perfect fungeren als Indische papa.

WE LOVE THEM!


- we 'Engels-Indisch' een beetje onderschat hadden, BUT WE LOVE IT!


- onze rechterhand al goed dienst heeft gedaan als vork/lepel. Mama's en papa's: bestek hebben we thuis niet meer nodig (jullie ook niet)!


- we allebei 3 verschillende zonnebrillen bij hebben maar niemand er hier één gebruikt (dus wij durven dit ook niet).


- wij er nu al van overtuigd zijn dat we een onvergetelijke tijd gaan beleven hier in India. WE ARE EXCITED!


462 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page