top of page
Search

WEEK 5 - DIFFERENT WEEK

Updated: Mar 26, 2020

De voorbije week liep wat anders dan verwacht. We zouden een nieuwe stageweek tegemoet gaan maar toen we maandagochtend klaarstonden om naar onze stageschool te vertrekken, vertelde Jackuline onze dat we niet hoefden te gaan. De Annai Theresa School (waar we op maandag en donderdag stage lopen) had een hele week volgepland met voorbereidingen voor Annual Day dat vrijdag zou plaatsvinden. Het was dus niet mogelijk om daar les te geven. Op de Jawahar School hadden de kinderen de hele week midterms, dit zijn een soort van tussentijdse examens. Ook hier konden we de voorbije week niet veel lesgeven. Ondanks we het jammer vonden dat we geen les konden geven, hebben we de afgelopen week wel onze tijd kunnen nemen om een aantal andere zaken te doen.

een student van de 4th standard die hard aan het werken is aan zijn examen


Maandagochtend brachten we een bezoekje aan het postkantoor van Andimadam. We schreven namelijk enkele kaartjes naar het thuisfront en hadden maandag de tijd om deze te posten. Vrijdagavond kreeg Marit het bericht dat de post al was aangekomen in Nederland en vandaag kregen we bericht vanuit België dat ze post hebben ontvangen. Dat ging dus een stuk sneller dan verwacht.

We plakten de enveloppen dicht met een speciale lijm.


Het personeel van het postkantoor was erg enthousiast om ons ook een kijkje te laten nemen binnenin het postkantoor.


Terug in het guesthouse stonden een aantal leerkrachten van de Annai Theresa School ons op te wachten met een officiële uitnodiging voor Annual Day. De uitnodiging werd ons overhandigd op een mooie schotel vol met fruit. Dit is een India een typisch ritueel om een uitnodiging te overhandigen aan ‘speciale gasten’. We voelden ons meteen heel vereerd en stonden te popelen tot het zover was.

Zie hier, onze uitnodiging voor Annual Day.


Dinsdag brachten we een bezoekje aan de Jawahar School. De leerlingen hadden deze dag het tussentijdse examen van Engels en aangezien wij momenteel de lessen Engels overnemen in de oudste klassen, wilden we dit zeker eens bekijken. Het was grappig om te zien dat ook de kleuters hier examens hebben, totaal anders dan bij ons!

De 4th en de 5th standard werken aan hun examen Engels.


Ook de kleuters werkten hard aan hun examen Engels.


Verder hebben we dinsdagavond ook de tijd gehad om mee te koken met onze kokkin Vidgi.

Op het menu stond: CHAPATI!


Woensdag deden we zelf nog eens een keertje onze was. Deze werd vakkundig opgehangen op ons zalig dakterras.


Verder hebben we onze dag doorgebracht bij de cardladies. Ook donderdag hebben we vooral tijd met hen doorgebracht. De vrouwen vinden het leuk dat we bij hen komen zitten en helpen ons graag op weg bij het maken van de kaarten. Of ja, ze helpen vooral Jasmine op weg want Marit is er al helemaal zelf mee weg. Zij is ondertussen al aan haar vierde kaart bezig. Jasmine haar eerste kaart is net af. Maar we vinden het allebei zalig om te doen!


Donderdagnamiddag zijn we ook een tempel in ons dorpje gaan bezoeken. De tempel bevindt zich recht in het centrum van het dorp tussen alle winkeltjes.


Vrijdag was het dan eindelijk zo ver: Annual Day. Na een voormiddag door te brengen bij de cardladies konden na de middag de voorbereidingen voor het grote feest beginnen. We werden met zeker vijf vrouwen om ons heen omgetoverd tot echte Indische vrouwen in een sari. Ons haar werd gedaan en ook met de sari en juwelen werd geholpen. Zie hier het resultaat!


We reden samen met Selvam en Jackuline naar het feest en werden bij het uitstappen meteen overladen door fotografen en camera’s. We voelden ons weer even twee supersterren. Verder was het zo bijzonder om deze speciale dag mee te mogen maken. Wat werden we ondergedompeld in de Indische cultuur. De kinderen deden dansjes en toneeltjes en de leerkrachten gaven tussendoor speeches.

Bij aankomst op het feest hoorde natuurlijk ook weer een Indisch ritueel. We werden besprenkeld met een soort van water en kregen een bindi op ons voorhoofd.


De leerkrachten hebben echt hun best gedaan. Alles was heel mooi versierd, overal hingen lichtjes en het podium zag eruit om door een ringetje te halen.

kijkje achter de schermen


Zaterdag stond de wekker wat vroeger dan gewoonlijk om goed op tijd naar Tiruvannamalai te vertrekken. We gingen namelijk het Gingee Fort beklimmen. Het was een vermoeide tocht met heel veel trappen maar wat was het de moeite waard. We werden overladen met prachtige uitzichten en werden even stil van de wondermooie natuur. Echt de moeite!

Op de achtergrond zie je het Gingee Fort.


Natuurlijk was onze Indische mama, Jackuline er ook weer bij!


Blij dat we het hebben gehaald!


Marit vond het duidelijk niet goed dat Jasmine de hoge rots wilde beklimmen voor een foto. De jongen achter haar rende de rots op alsof het niets was.


Na onze beklimming van het fort gingen we welverdiend lunchen in een hotel. We genoten van vegetarische noodles en als dessert een ijsje. Het eten werd geserveerd op een bananenblad.


Zondagvoormiddag stond er weer een meeting gepland voor kinderen met HIV. We speelden enkele spelletjes met hen zoals: Twister, Mens erger je niet, Solo en UNO. In de namiddag speelden we met de dochters van Jackuline en Vidgi. We maakten ook samen onze eerste rangoli. Dit is iets typisch van India.

Hier zie je het eindresultaat van onze eerste rangoli. Er zullen er zeker nog meer volgen!


Ook hielpen we opnieuw met koken en konden we terugblikken op weer een mooie week in India.


WIST JE DAT...


- we dinsdag een verkeersongeluk hebben meegemaakt met de schoolbus. Onze chauffeur reed zo een man van zijn scooter. De man was bewusteloos en wij in shock... Zelfs op dat moment kwamen er mensen ons om een selfie vragen. Wat een cultuurverschil, voor hun is een verkeersongeval heel normaal. WAT A DIFFERENCES!


- wij oorbellen kochten voor Annual Day, maar ze hier een dikker staafje hebben voor de oorbellen. Jackuline zei dat we de oorbellen gewoon door ons gaatje konden prikken voor een keer, EUHMMM NO...


- wij zelfs een speech hebben gegeven op Annual Day als special guests. WE WERE SO NERVEUSE!


- we zondagochtend wakker werden door een kattengeluid. Er zat een kitten in ons guesthouse. Durga en Marit werden meteen enthousiast (Jasmine iets minder) om voor de kitten te zorgen. Dit was voor korte duur, de mama kwam haar kitten terug halen. We missen 'Mango' nu al! :(


137 views4 comments

Recent Posts

See All

4 Comments


Ik geniet van jullie ervaringen! Top!

Like

Nicole Mathijssen
Nicole Mathijssen
Mar 11, 2020

Wat een mooie Indische dames zijn jullie in jullie sari’s 🥻 🥰 en wat een mooi uitzicht bij het fort echt indrukwekkend op de foto’s al ( in het echt nog mooier denk ik) super om weer een stukje van jullie te lezen ( net of we er een beetje bij zijn 😘😘)

Like

Ine van Loon
Ine van Loon
Mar 11, 2020

Hartstikke leuk weer! En wat mooi die sari's en bloemetjes in jullie haren 👍💋

Like

Heel leuk om te lezen weer. En meiden wat zien jullie er fantastisch uit in jullie sari!

Like
bottom of page