top of page
Search

WEEK 2 - FEELING FAMOUS

Updated: Feb 24, 2020

Deze week was het eindelijk zover: onze eerste week voor de klas in India. Het was een uitdaging op allerlei vlakken. In België zijn we het gewend om lesonderwerpen te krijgen, dit kennen ze in India niet echt. Ook de communicatie tussen de leerlingen en ons verloopt niet altijd even makkelijk. We hadden verwacht dat ze de Engelse taal iets meer onder de knie zouden hebben... Daarnaast is het Engels van de leerkrachten ook zeer beperkt waardoor er soms misverstanden ontstaan over wanneer we in welke klas worden verwacht. Ondanks dit alles is de dankbaarheid van de leerlingen en leerkrachten heel groot en dit doet ons goed.

We worden omringd met héél veel liefde en worden met open armen ontvangen op de scholen. We zijn er zeker van dat we hier mooie stageweken tegemoet gaan!

Hier ze je dat we de lessen in de vorm van co-teaching geven. We vullen elkaar goed aan, TEAMWORK!


Onze schoolweek is steeds best gevarieerd. We geven op maandag en donderdag les in de Annai Theresa School, die op een kwartiertje rijden van ons guesthouse ligt. Hier gaan we steeds met bus naartoe en dat is altijd een hele belevenis. Dinsdag en vrijdag geven we les op de Jawahar School die op 100 m van ons guesthouse ligt. Op woensdag gaan we naar de Special Needs School voor kinderen met speciale noden. Om hier een hele dag de kinderen te begeleiden, is een hele uitdaging aangezien wij allebei geen ervaring hebben op dat vlak.

Hier zie je ons een poging wagen om 70 kleuters een dansje aan te leren. Deze activiteit hadden we niet voorbereid. We werden plots voor de klas gegooid. Gelukkig kon Jasmine een dansje aanleren dat ze gebruikt op de dansschool in België.

In 32 graden dansen is héél vermoeiend, tijd voor een massage!


Na een hele week lesgeven was het weekend aangebroken. Eindelijk tijd voor ontspanning!

Zaterdagochtend stond er nog een meeting op de planning met volwassenen die besmet zijn met HIV/AIDS. In de namiddag zouden we de tijd nemen om onze lessen van de komende week voor te bereiden, maar dat verliep niet helemaal volgens plan. Uiteindelijk hebben we de hele dag de dochters van Jackuline en Vidgi geëntertaind (dat vonden we niet erg hoor) en wouden ze 's avonds ook niet meer bij ons weg. We dachten eerst dat dit een grap was, maar dat was toch niet het geval. We maakten er een girlsnight van. De meisjes vonden dit GEWELDIG!

Nagels lakken, spelletjes spelen, mandala's kleuren, koekjes eten en extra laat naar bed!


Zondag was het tijd voor onze eerste toeristische uitstap. Een autorit van 2 uur bracht ons tot in Thanjavur. Hier bezochten we een tempelcomplex en een paleiscomplex.

De enorme drukte maakte het niet makkelijk om de tempel binnen te komen. Deze drukte had Jackuline nog nooit meegemaakt!

Een prachtplaatje van de Thanjavur Tempel.


Wanneer we Jackuline vragen een foto te maken van ons bij de tempel, ZOEK ONS!


Naast het feit dat de tempel een toeristische plaats is, werden wij ook als toeristische attractie gezien. Zonder overdrijven zijn wij wel met meer dan 200 mensen op de foto gegaan. FEELING FAMOUS!Ook het paleiscomplex van Thanjavur was meer dan de moeite waard, de beelden zeggen meer dan woorden!WIST JE DAT...


- we even schrokken toen we onze vuilbak moesten legen in de tuin...


- Jasmine echt héél onhandig is. Ze heeft al zo'n 10 keer heel haar outfit ondergemorst met water. DRINKEN IS MOEILIJK!


- Marit ALTIJD verliest met het spel 'mens erger je niet', SHE HATES IT!


- we even wat wilden bruinen, na 5 minuten werden we al uit de zon gehaald door Jackuline want dit was VERY DANGEROUS FOR US!


- onze voeten hebben afgezien tijdens het bezoek aan de tempel, TOTALLY BURNED!


- tijdens onze uitstap naar Thanjavur een aantal jongens een blauwtje liepen bij Marit. Zij zag het na een hele dag foto's maken niet meer zitten ook nog met hen op de foto te gaan, PAINFUL... Jasmine durfde niemand af te wijzen. (SHE LOVES THE ATTENTION!)


- Marit haar grootste angst (het Indisch toilet) al heeft overleefd, nu Jasmine nog...


133 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page