top of page
Search

WEEK 1 - FIRST IMPRESSIONS

Updated: Feb 23, 2020

Nadat we begin vorige week goed en wel waren aangekomen in het warme India, konden we na de eerste paar dagen onze eerste indrukken van de verschillende stagescholen, het dorpje, meetings... opdoen.

Hier zie je een mooi sfeerbeeldje genomen vanuit de Annai Theresa School.


We zouden de eerste paar dagen kennismaken met de verschillende scholen, de leerlingen, de leerkrachten en hun manier van lesgeven. Van observeren is er uiteindelijk niet veel gekomen, we werden namelijk meteen voor de klas 'gegooid'. Op beide stagescholen waren er leerkrachten afwezig dus onze ervaring als creatieve leerkracht werd meteen op de proef gesteld. We leerden de kinderen enkele Engelse liedjes, spelletjes en rijmpjes aan (zoals: hoofd - schouders - knie en teen, Sevens, juffrouw zegt...).

Jasmine die een klapspel aanleert aan de kinderen.

Marit die pictionary speelt met de kinderen.


Hier zie je de kinderen van de kindergarden die een poging doen tot een middagdutje.Wat zijn het toch schatjes!We hebben al verschillende ritjes met de schoolbus meegereden. Er zijn diverse schoolbussen met allemaal verschillende routes. Het is fijn om met de schoolbussen mee te rijden. Je leert de kinderen beter kennen en de omgeving waar we de komende 3 maanden zullen vertoeven.


Als we terugkomen van school staat er vaak een snackje op ons te wachten. Zie hier de gefrituurde uien, THANKS VIDGI (onze kokkin)!


We zetten ons eerste weekend in met de maandelijkse teachersmeeting. We voelden ons meteen heel belangrijk want we werden helemaal vooraan gezet naast de bureaustoel van onze projectbegeleider Selvam. De leerkrachten werden zelfs zenuwachtig om zichzelf aan ons voor te stellen.

Je kan de ongemakkelijkheid van ons gezicht aflezen.


Zoals we in onze vorige blogpost al vertelden, waren we erg nieuwsgierig naar de card ladies die prachtige kaarten maken. We besloten daarom om onze zaterdagnamiddag met hen door te brengen en een mooie kaart te maken!

Jasmine heeft er echt van genoten. Ze liet verschillende keren haar naald vallen, ze kreeg haar draad niet door het oog van de naald en de card ladies gaven meerdere keren aan dat ze erg traag was, BUT SHE LOVES IT!

Marit daarentegen was er heel snel mee weg! De card ladies waren onder de indruk, SHE ALSO LOVES IT!


Zondag startten we de dag met een meeting met kinderen met HIV en AIDS. We speelden enkele spelletjes en deden enkele activiteiten met hen.

We leerden de kinderen het spel 'vlaggenstok', THEY LIKED IT!


Zondagnamiddag gingen we naar het dorp opzoek naar een lunchbox en drinkbeker. Dit kochten we voor ons beide voor nog geen 420 roepies (iets meer dan 5 euro).

onderweg


Klein hoogteverschilletje hier (gelukkig zijn onze 2 broertjes Seppe en Niels van 2 meter er niet bij).


We dachten dat we de cultuurshock na de eerste dagen al ervaren hadden, maar dit weekend is alles pas echt binnengekomen. Nadat we in het dorpje de leefomstandigheden van de bevolking gezien hebben en zelf een weekend geen water uit de kraan hadden en niet konden doorspoelen, werd deze levensstijl pas echt realiteit voor ons.

We sloten ons weekend af met een spelletje Rummikub op ons dakterras (Selvam LOVES THIS GAME). Soms moet je creatief zijn als je een weekend zonder wifi zit.KUSJES MARIT EN JASMINE!


WIST JE DAT...


- we nog geen thee hebben 'moeten' drinken (JASMINE VERRY HAPPY).


- Maris hier 40 jaar wordt geschat want ze heeft zogezegd grijs haar, HAHAHA OKE THEN.


- Jasmine haar hoge staart het meest besproken onderwerp is want dit is het kapsel van een hindoeïstische god, NOT DONE DUS!


- elke dag precies om 23:00u de stroom uitvalt, LOL, DON'T CALL US THAT TIME!


- onze grote vriend, de salamander, ongevraagd een bezoekjes bracht aan onze slaapkamer, NOT SCARED.


- we soms even schrikken als iemand zonder schaamte en boer laat, IT'S JUST NORMAL HERE.163 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page