top of page
Search

WEEK 3 - GETTING USED TO IT

Updated: Mar 9, 2020

Onze derde week in India zit erop. Starten deden we zoals gewoonlijk in de Annai Theresa School. De smaak van het lesgeven, hebben we ondertussen goed te pakken. We krijgen steeds een beter zicht op wat de kinderen kunnen en wat er hier van hen verwacht wordt. We kunnen onze lessen hieraan aanpassen en zien vooruitgang. Dinsdag gaven we weer les op de Jawahar School en woensdag gingen we naar de Special School.

We zorgen voor veel speelse activiteiten tijdens onze lessen. We merken dat de kinderen dit erg leuk vinden. Ze zijn steeds erg enthousiast tijdens onze lessen.


In de Special School speelden we het spel 'Mens erger je niet', zelfs hier kon Marit niet winnen. De kinderen hadden de grootste lol wanneer ze elkaar van het spelbord konden gooien.


Donderdag mochten we mee genieten van de voorbereidingen voor Annual Day. Dit is vergelijkbaar met een schoolfeest in België. Dit jaar vindt Annual Day plaats op de Annai Theresa school, op vrijdag 6 maart. Er wordt hier steeds veel over gepraat en de leerkrachten zijn al een aantal weken druk bezig met de voorbereidingen. Wij kijken al erg uit naar deze dag!

Hier zie je een foto van de sportwedstrijd. De prijzen van deze wedstrijden worden uitgereikt op Annual Day.


Vrijdag stonden we ook weer een hele dag voor de klas. We sluiten onze schoolweek altijd af met een lesje bij de kleuters. We merken dat dit bij de jongste groep zeer moeilijk is. Zij begrijpen niet wat wij zeggen, en wij begrijpen niet wat zij zeggen. Bij de oudste kleuters gaat het een stuk beter!

Deze week werkten we met de kleuters rond figuren en kleuren.


Zaterdag moesten we héél vroeg opstaan. Om vier uur ging de wekker om naar Pondicherry te vertrekken. Deze uitstap deden we samen met alle kinderen van de Special Needs School. Helaas zijn ze hier in India niet zo van de tijd. Jackuline stond uiteindelijk om half zes voor onze deur. Ze vertelde dat de schoolbus, waarmee we zouden rijden, kapot was. Hierdoor liepen we een 'beetje' vertraging op. Om kwart over zeven konden we eindelijk vertrekken richting Pondicherry. Wij zijn uiteindelijk met de auto vertrokken en gingen een rit van twee en half uur tegemoet.

Onze eerste stop was de 'Gratia Plena Church'.


groepsfoto 1


groepsfoto 2

onderweg naar Matrimandir

groepsfoto 3

Matrimandir, ofwel een gouden bol

groepsfoto 4

Daarna gingen we naar de 'Botanical Garden'.

'Botanical Garden' is een grote speeltuin waar de kinderen van alles kunnen doen.


IT WAS A NICE DAY, PEACE OUT.

Als afluister van de dag gingen we nog even uitwaaien op het strand. De kinderen vonden dit HELEMAAL geweldig.


We probeerden een groepsfoto te maken maar de kinderen waren zo enthousiast dat we ze niet meer op een groepsfoto kregen. Zie hier het resultaat van groepsfoto nummer 654765.


Zondag hadden we een welverdiende rustdag. We namen de tijd om onze lessen voor de komende week grondig voor te bereiden. Daarnaast nam Marit onze kamer eens flink onder handen.

Marit heeft de douche, het toilet en de kamer gedweild met deze mooie dweil. Jasmine hield haar ondertussen nuttig bezig met het voorbereiden van de lessen. Jasmine haar poetswerk volgt nog... hahahah xoxo Marit


WIST JE DAT...


- ze in het Tamil geen 'namasté' zeggen, maar 'vanakam'.


- Marit al uit frustratie een dobbelsteen in Jasmine haar oog heeft gegooid. SHE CAN'T HANDLE LOSING!


- we echt HÉÉL VÉÉL zin in kaas hebben!


- Jasmine nu ook haar angst voor het Indisch toilet heeft overwonnen, MARIT IS PROUD!


- Marit hier gemiddeld twintig keer op een dag 'sit down' zegt tegen de kinderen. THEY CAN'T SIT DOWN!


- wij geen schaamte meer voor elkaar hebben. Naar het toilet gaan, doen we al met de deur open.145 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


May Mathijssen
May Mathijssen
Feb 24, 2020

Geweldig Marit en Jasmine 👍

Like
bottom of page